Poznaj smaki azjatyckie w Warszawie - wejdź na sushi

Masz ochotę na pyszne sushi bez glutenu? Sprawdź zatem zdecydowanie najlepsze restauracje, które mają w ofercie tę pyszną potrawę azjatycką w formie bezglutenowej i wielu innych odmianach. Przeglądając Nori Sushi menu możemy zauważyć, że w lokalu gastronomicznym oferowanych jest sporo rodzajów tego dania. Począwszy od owalnego Nigiri - jest to owalna porcja ryżu, która zawiera także delikatną porcję wasabi.

Oco więcej posiada pasterek ryby surowej, krewetki, kalmary, a dosłownie omleta japońskiego na samym wierzchu. Ta metoda dania jest jedną z pierwszych, którą spożywali Japończycy. Popularną formą dania, które można zamówić zarówno na miejscu w lokalu, jak i na wynos jest Hosomaki. Tutaj mamy do czynienia z elementarną rolką, w skład której wchodzi nori, ryż i dodatek w postaci ryby lub warzyw. W niektórych restauracjach do wyboru są również shitake, a więc grzyby a także omlet tamago. Bez wątpienia klienci mają do wyboru znacznie szerszy wybór azjatyckich potraw w surowej formie. Są to jeszcze m.in. Futomaki, Sashimi, Uramaki, Sushi bowl, Temaki, Gunkan maki, Tempura maki, Inari sushi, czy także Temari sushi. Jak widać Japończycy mają de facto sporo form przygotowywania swojej tradycyjnej potrawy. Jednak to nie wszystko, co podawane jest w teraźniejszych czasach. W ofercie wielu restauracji znajdziemy także sushi bez glutenu. Taka dietetyczna forma tego dania dostępna jest chociażby w Nori Sushi menu. Warto więc odwiedzić tę warszawską restaurację z kuchnią azjatycką. W każdym rodzaju SUSHI mamy do czynienia z podstawowymi składnikami, których nie mogło zabraknąć w żadnej z potraw. O czym z dokładnością mowa? Oczywiście o ryżu do sushi, nori, wasabi, sosie sojowym, oraz marynowanym imbirze. Już w tym momencie koniecznie odwiedź azjatycką restaurację na terenie Pragnie w Warszawie i poznaj smaki kuchni azjatyckiej w pełnej krasie.
Warto sprawdzić: sushi no gluten.